Зігмарінген

Попередня стаття
Ульм
Наступна стаття
Тюбінген

Містечко Зігмарінген знаходиться в Швабських Альпах на півдні землі Баден-Вюртемберг. Добиратися - електричкою з Ульма, які їде близько години. Над Дунаєм на великий кам'яні скелі височіє замок Зігмарінген - один з найбільш фотогенічних на півдні Німеччини. Замок був резиденцією Гогенцоллернів - одної з найстаріших німецьких династій. Найдавніша згадка про Зигмаринген зустрічається в 1077 році в літописах монастиря Пересхаузен (Klosters Petershausen). Ця згадка пов'язана з марною облогою замку Рудольфом фон Швабеном, що воював проти тодішнього імператора Генріха IV. Найстаріші частини замку приховані від сторонніх очей новобудовами і перебудованими будівлями 17 і 19 віків. Найдревніша частина замку в наші дні - так звана "римська вежа". Імовірно відбудована в 12 столітті, вона є доказом римського попередника Зігмарінген. Головна вежа замку, а також його ворота і палац частково відносяться до 13 століття. Ці частини замкового комплексу були свого часу сполучені воєдино з новобудовами.

Ще в 12 столітті замок був справжнім твором архітектури дунайської долини. 13 і 14 століття ознаменувалися тим, що не залишили значимих слідів ні в історії замку, ні в його зовнішньому вигляді. Тільки у 15 столітті почався новий будівельний період: замок почав розширюватися в північно-східному напрямі, а через декілька років в західному. Третій період будівництва начал Карл II граф фон Гогенцоллерн-Зігмарінген (1576-1606). Усі подальші перебудови і ремонт замку були особливо значимими в його історії, адже тепер з середньовічного Зигмаринген стає замком епохи Відродження. У 1650 році дві будівлі замку були об'єднані і перетворені на одно єдине. Мінялися епохи, мінявся і зовнішній стиль замку - до другої половини 19 віків він став псевдоготичним. А в 1893 році сталася та сама пожежа, що охопила практично усі будівлі, в результаті якого довелося зробити радикальну перебудову усього комплексу. Цей процес тривав аж до 1902 року, коли була закінчена Португальська галерея. Гогенцоллерни - одна із старих німецьких дворянських династій. У кінці 19 - початку 20 віків представники роду були і прусськими королями і германськими імператорами одночасно. Одна з гілок роду Гогенцоллернів до 1947 року правила в Румунії. Найбільший вплив на сьогоднішній замок Зігмарінген зробив, звичайно ж князь Карл Антон. Його батько також Карл, відмовився від престолу на користь свого сина в 1848 році. Саме при нім, замок обзавівся чималою частиною усього того багатства, що вже у наш час притягає в його стіни туристів з усієї Європи. Деталі замку:

Вид з боку міста: Ми і замок: Вид на місто: В самому міст також є на що подивитися. Центральна вулиця Фюрст-Вільгельм-штрассе: Тут розташована міська ратуша - не надто стара (1927 р.), але добре вписалася в міський ансамбль: Напроти ратуші - пам'ятник міфологічному германському рицарю Зігмару: Праворуч від ратуши - стара міська аптека: Навколо ратуші - багато значно старіших цікавих будівель. Зустрічається і фахверк: Якійсь палац ХІХ століття: Каплиця св.Йозефа:

Попередня стаття
Ульм
Наступна стаття
Тюбінген

Коментарі

А зимно там буває зимою, в тих замках..... Хто про що, а я всн про своє :)
В замках з такими заможними господарями, очевидно, завжди стояли кондиціонери "зима-літо" :)
Та ні, вони просто терплячі,не то, що ми, для нас 15 градусів в хаті вже хоооолодно і давай п"єц палити :)
Всі ці маленькі німецькі містечка - одне кайфовіше від іншого.
Стопудово!