Венеція навиворіт

Попередня стаття
Венеція: храми

Цячастина розповіді про Венецію буде присвячена Венеції нетуристичній. Вже в перші години подорожі місто розумієш особливості міста: вулиці, що ведуть з П’яцца Рома через міст Риальто до площі Сан-Марко настілки забиті туристами, що вже за декілька хвилин розумієш, що втомився і хочеться на якійсь незаселений острів. Дивно, але такі місця в Венеції є. Більш того, їх багато, їх – 80 відсотків території міста. Варто лише повернути вбік і пройти 100 метрів. Майже гарантовано, що ви – єдиний турист навколо. А знайомство з не туристичною Венецією розпочнемо з району, що знаходиться зовсім поруч з воротами міста – площею Piazzale Roma. Площа – тотальний муравейник. На неї прибувають всі, хто їде в Венецію. Тут – тисячі людей, але варто сотню метрів на південних захід від площі, і ви опиняєтесь у іншому світі, якій, здається, не має до традиційної Венеції жодного відношення.

На вигляд прекрасний комплекс, що нагадує фортецю – це діюча венеціанська в’язниця. Тюрма розташована в будинку колишнього монастиря. До неї примикає церква Санта-Марія-Маджоре. Тут виможете годинами насолоджуватися самотністю: навколо – ні душі. А ще, можете дешево поїсти – ви в студентському районі, який, здається, ніколи не бачив туриста. Навколо вас – традиційні венеціанські канали, а от замість шикарних венеціанських палаццо – будинки трохи іншої архітектури: Поблукавши вуличками цього району, можна знайти гарну старовинну церкву Сан-Ніколо: Те, що ви – в Венеції, нагадують лише канали: Незабаром вийдемо на набережну. Дивлячись на будинку на острові Джудекка, відчуваєм себе, як у Стокгольмі: Час прогулятися вуличками міста. Як не дивно, не всі з них виконують роль звичних венеціанських каналів. Є і звичайні вулиці. Але всі вони принципово є пішохідними: Деякі з них – дуже вузькі. Тут із трудом можна розминутися двом людям: В провулках дуже часто можна знайти щось цікаве: На вулицях і площах, як і на Гранд-каналі, є багато традиційних венеціанських палаццо. Звичайно, вони не таки фешенебельні, як на головній водній вулиці міста: Але трапляються дуже і дуже симпатичні: Так виглядають звичайні венеціанські кампо (площі): Але ж Венеція – це, передусім, вода. Тому наступна частина розповіді повністю присвячена каналам і маленьким канальцям. Дивимося, без коментарів:  

Майже Одеса, тільки з каналами:

Роль фруктових та овочевих кіосків часто відіграють лодки: А остання частина фото розповіді буде привчена морю. Морем (а точніше, морськими островами), Венеція оточена з усіх боків. Будинок морської митниці на східному кінчику острова Дорсодуро: Поруч – хлопець. Хоч він і не пісающий, як в Брюсселі, але піся імєєцца: Гігантський корабель з туристами намагається причалити біля площі Сан-Марко: А тут ви опинитесь, якщо вас занесе бродити на північний схід від основних туристичних речей Венеції. Тут море – майже відкрите: Як і в інших містах, в Венецію люди також помирають, і їх також треба десь ховати. Роль міського кладовища виконує острів Смерті: На цій оптимістичній ноті ми закінчимо подорож Венецією. На черзі – інші італійські міста і містечка! Дивіться також: Венеція: Сан-Марко і палац дожів Венеція: Гранд-канал та венеціанські палаццо Венеція: храми

Попередня стаття
Венеція: храми

Коментарі

скільки чудових фото! і дощ у Венеції. так романтично
Дякую! Я от не пам'ятаю, чи пощастило тобі бувати в Венеції? :)
раз - так
Захоплює :). хто на що звертає увагу "Поруч – хлопець. Хоч він і не пісающий, як в Брюсселі, але піся імєєцца:: я би на рибку...ще після фалоса :)
так, рибка дійсно фалосоподібна :)
Думав, що облаштовувати в"язниці в колишніх монастирях це суто наша традиція, але бачу, що помилявся.
Так італійці - вони майже такі самі, як ми :)
Спокуслива ся Венеція...
То на самому острові Смерти з екскурсійною метою пан так і не побував?
гарна прогулянка, ми також гуляли там подальше від туристичного центру, побачили Венецію справжньою і чудовою :)
На Бурано/Мурано/Лідо їздили?
Дякую! Ні, не їздили. Ми навіть саму Венецію не встигли обійти, хоч лазили 2 з половиною дня. Плюс, ми ще в Падую і в Стра їздили.
о, 2.5 дні - це дуже гут, багато людей кажуть, що там у Венеції нема що робити більше 2-ох годин ;) :))))
Насправді дійсно дуже гарна прогулянка, така справжня Венеція, жива, не туристична...
Дивні ці люди, які кажуть :) Ми навіть не встигли обходити те, що планували ізначально. Дякую за теплі відгуки :))
кльовий репортаж.
фотки зачотні.
деякі такі і в нас є, але більшість зі "збоченого" маршруту - незвично й цікаво))
Дякую! :)